Agraaf landbouwvakblad voor West-Nederland.

Agraaf is hét onafhankelijke landbouwvakblad voor West-Nederland.

Agraaf brengt informatie voor boeren in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.
Bovenal regionale berichten, maar ook per sector. Landelijke thema’s worden vertaald naar en afgestemd op de regio.
Sterk in politiek, ruimtelijke ordening en bedrijfsontwikkeling.

Agraaf.nl - Landbouwnieuws voor West-Nederland | Agraaf.nl - Landbouwnieuws voor West-Nederland Alles over landbouw in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland omtrent agrarische bedrijfsontwikkeling, geurhinder, mestverwerking, ammoniak, fijnstof, bouwblok, waterschap, landinrichting, melkvee, varkens, pluimvee, akkerbouw, veenweide, weidevogel, geiten.

 • BSE bij koe in Zuid-Holland is ouderdoms variant
  on 01/02/2023 at 4:55 PM

  De achtjarige koe waar gisteren Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) is vastgesteld op een melkveehouderij in Zuid-Holland heeft de atypische variant. Dertien runderen van de melkveebedrijf zullen voor onderzoek worden gedood en getest.

 • Gekkenkoeienziekte duikt op bij melkveehouderij in Zuid-Holland
  on 01/02/2023 at 12:33 PM

  Op een melkveebedrijf in Zuid-Holland is de gekkekoeienziekte (BSE) aangetroffen bij een kadaver van een koe. Dat schrijft minister Piet Adema van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit woensdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer.

 • De Groene Klaver met plas-dras aan de slag voor weidevogels
  on 01/02/2023 at 10:11 AM

  Komend seizoen realiseert De Groene Klaver met haar leden dertig plas-dras gebieden. Een flinke toename sinds de start in 2016 toen er nog maar vier plas-dras gebieden werden gerealiseerd.

 • Adema wil pachtsysteem op de kop zetten
  on 01/02/2023 at 9:57 AM

  Minister Adema wil met nieuwe pachtwetgeving komen. Voor kortlopende pacht moet een maximumprijs gaan gelden, terwijl partijen voor nieuwe langlopende pacht zelf prijsafspraken kunnen maken. Daarmee zou langlopende pacht de norm moeten worden.

 • EenVandaag: Meerderheid provinciale CDA-lijsttrekkers tegen stikstofbeleid kabinet
  on 01/02/2023 at 8:13 AM

  Meer dan de helft van de provinciale CDA-lijsttrekkers is uitermate kritisch over de landelijke stikstofplannen. De deadline van 2030 komt veel te vroeg en ook moet het kabinet met meer geld over de brug komen. Dat meldt EenVandaag.

Leave a Reply